סופגניות בריאות ומשגעות

רכיבים:

  • 1 ק"ג קמח מלא או כוסמין 70% (אפשר גם 100%- יוצא יותר כבד ופחות אוורירי) 
  • חצי כפית מלח ים אטלנטי
  • חצי כוס סוכר קנים או 4\3 כוס סילאן ללא סוכר
  • כף תמצית וניל טבעית.
  • 3 כפות שמרים יבשים או קוביה וחצי של שמרים טריים (לגבי השמרים הטריים כדאי להתסיס בקערה נפרדת עם כפית סוכר וחצי כוס מים כרבע שעה)
  • 4\3 כוס שמן זית בכבישה קרה או שמן קנולה בכבישה קרה.
  • לקמח 70% מספיק סה"כ 3 כוסות של 240 מ"ל נוזלים. לקמח מלא 100% כדאי להוסיף עוד חצי כוס (120 מ"ל).
  • לרכוש ריבת תותים שעשויה מפרי ב100%. 
  • קרם שוקולד למילוי- מתכון בהמשך.

 

אופן ההכנה:

  • לערבב את כל החומרים חוץ מהמלח וכוס מים אחת. וחוץ מהריבה ומהקרם שוקולד.
  • להמשיך ללוש היטב, להוסיף את המלח וכן בהדרגה את המים כמה שצריך. הבצק צריך להיראות לא דביק מידי אך גם לא יבש. עדיף שינטה לדביק ופחות ליבש.
  • הטפחה של שעה בקערה מכוסה במגבת.
  • לאחר שעה ללוש שוב.
  • לחמם את התנור ל175 מעלות חימום עליון ותחתון.
  • לחתוך את הבצק לכ40 סופגניות שוות.
  • לעצב צורה עגלגלה
  • להרתיח מים בסיר ולהכניס את הסופגניות- לא את כולם אלא מעט מעט עד שיכסה את פני המים, לא לדחוס.
  • לאחר שהסופגניה מקבלת צורה עגלגלה.
  • להעביר לתבנית שקעים לשמירת הצורה או לחילופין לתבנית רגילה למי שאין תבנית שקעים.
  • לאפות בין 15-20 דקות לא יותר.
  • מיד כשהסופגניות מוכנות להוציא אותן וללטף אותן בשמן זית בכבישה קרה או שמן קנולה בכבישה קרה.
  • ולהזריק ריבה אמיתית
  •  
  • ניתן לארוז היטב ולהקפיא ולחמם מעט בתנור לפני ההגשה.