פיצה טבעונית

רכיבים:

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח מלא
  • 3 כוסות מים פושרים
  • 2 כפות שמרים
  • 2 כפות שמן קוקוס בכבישה קרה שיהיה נוזלי.
  • 2 כפות סירופ אגבה

לרוטב:

  • 3 עגבניות
  • 1 גמבה
  • 1 בצל קטן
  • 3 שיני שום
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כף סירופ אגבה
  • חצי כפית פלפל לבן

 לגבינה: (גבינה לטוסטים ופיצות בלבד)

  • 2 כוסות קשיו טבעי מושרה (לפחות 4 שעות)
  • 5 כפות קמח טיופקה
  • חצי כוס מים
  • רבע כפית מלח
  • כפית שום גבישי.

 תוספות

  • בצל מאודה או זיתים או עגבניות או פטריות מאודות.

 

אופן ההכנה:

  • לערבב את כל חומרי הבצק. לעיסה אחידה. לכסות במגבת ולהניח במקום חמים כ40 מעלות. לשעה.
  • לחלק את העיסה ל4 כדורים. לרדד על נייר אפיה למשטח עגול גדול.
  • להכניס לבלנדר את כל מצרכי הרוטב. למרוח בנדיבות
  • להכניס לבלנדר את החומרים של הגבינה לטחון עד למרקם חלק. למרוח מעל הרוטב על הפיצה. 
  • להוסיף את התוספות שרוצים
  • להכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות ל15 דקות. 
  • להוריד את הפיצה לתחתית התנור ל10 דקות נוספות.