עוגת שכבות- טבעוני

עוגה שמרשימה כל אורח- ללא גלוטן

רכיבים:

  • 2 כוסות קשיו מושרים
  • 1/2 כוס שקדים מושרים
  • 8 תמרים
  • 1/2 כוס אבקת חרובים+ 2 כפות.
  • 1 כוס סירופ אגבה
  • תמצית וניל (לא חובה)
  • 1 כוס גרגירי רימון (בעונה) או רבע כוס פקאן גרוס
  • 1 פחית של קרם קוקוס אורגני
  • מעט מים
  • תבנית עגולה בקוטר 15 ס"מ או תבנית אינגלישקייק

 

אופן ההכנה:

  • להכניס למעבד מזון את השקדים. לטחון. להוסיף אחד אחד תוך כדי טחינה את התמרים עד למרקם בצקי.
  • להרטיב את הידיים ולשטח את הבצק לתחתית התבנית.
  • להכניס לבלנדר את אגוזי הקשיו, פחית קרס קוקוס, סירופ אגבה, תמצית וניל, מעט מים ולטחון עד למרקם חלק.
  • לשפוך חצי מהבלילה לתבנית.
  • להכניס את התבנית למקפיא לרבע שעה.
  • להוסיף לבלילה שנותרה בבלנדר את אבקת החרובים. לטחון לבלילה חלקה.
  • להוציא מהמקפיא את התבנית כשהחלק העליון קצת קפא. ושפוך את הבלילה נותרה. להכניס שוב למקפיא לרבע שעה
  • להוציא מהמקפיא ולפזר גרגירי רימון או פקאן גרוס.